viswinkel.

UIT DE MIJNZAAL.

 

Na de opening van het Noordzeekanaal in 1897 groeit bij de monding van het Kanaal de nieuwe plaats IJmuiden, die het oude dorp Velsen al snel overschaduwt. 

Direct van de afslag

De haven van IJmuiden heeft haar groei vooral te danken aan de aanvoer van vis uit de Noordzee. De Hollandse Visveiling IJmuiden B.V., onderdeel van Zeehaven IJmuiden N.V., is de op een na grootste van Nederland. ‘s Ochtends na het aanvoeren van verse vis worden de vissoorten in de mijnzaal geveild. Dit gaat via een modern elektronisch internet veilingsysteem waar de opperkoopman achter zit om de producten voor de vloot in te kopen. Zo vindt de aangevoerde vis zijn weg naar Gerard van Es- Industriestraat. Havenvers en direct van de afslag. 

Productie en verwerking vanuit de Industriestraat

Eenmaal aangekomen op de Industrie-straat wordt er een kwaliteits-controle uitgevoerd door de onderkoopman. Dit kan de onderkoop-man zorgvuldig uitvoeren door het in bezit te zijn van een certificaat als kwaliteitsmeester.

Hierna worden de vissoorten verwerkt tot restaurant producten en verpakt in onze eigen groothandel. De bemanningsleden zorgen ervoor dat de bestellingen gereed worden gemaakt en op tijd naar de juiste locatie worden weggebracht. Gerard van Es -Industriestraat is de basis voor de vloot, met 7 dagen in de week leveringen van verse vis.