fbpx
Close

“Welkom bij je favoriete visboer! Onze viswinkel staat voor duurzaamheid waar wij voorkeur geven aan eigen Noordzeevis”

"Welkom bij je favoriete visboer! Onze viswinkel staat voor duurzaamheid waar wij de voorkeur geven aan eigen Noordzeevis"

UIT DE MIJNZAAL

Na de opening van het Noordzeekanaal in 1897 groeit bij de monding van het Kanaal 

de nieuwe plaats IJmuiden, die het oude dorp Velsen al snel overschaduwt. 

 

Direct van de afslag

De haven van IJmuiden heeft haar groei vooral te danken aan de aanvoer van vis uit de Noordzee. De Hollandse Visveiling IJmuiden B.V., onderdeel van Zeehaven IJmuiden N.V., is de op een na grootste van Nederland. ‘s Ochtends na het aanvoeren van verse vis worden de vissoorten in de mijnzaal geveild. Dit gaat via een modern elektronisch internet veilingsysteem waar de opperkoopman achter zit om de producten voor de vloot in te kopen. Zo vindt de aangevoerde vis zijn weg naar Gerard van Es- Industriestraat. Havenvers en direct van de afslag. 

 

Productie en verwerking vanuit de Industriestraat

Eenmaal aangekomen op de Industrie-straat wordt er een kwaliteits-controle uitgevoerd door de onderkoopman. Dit kan de onderkoop-man zorgvuldig uitvoeren door het in bezit te zijn van een certificaat als kwaliteitsmeester.

 

Hierna worden de vissoorten verwerkt tot restaurant producten en verpakt in onze eigen groothandel. De bemanningsleden zorgen ervoor dat de bestellingen gereed worden gemaakt en op tijd naar de juiste locatie worden weggebracht. Gerard van Es -Industriestraat is de basis voor de vloot, met 7 dagen in de week leveringen van verse vis.  

 

 

 

ALLEEN VERANTWOORDE VIS OP DE SEIZOENSKALENDER

Het hele jaar door kun je vis eten toch blijft vis een seizoensproduct. Door schommelingen in de aanvoer en de invloed van het seizoen is het aanbod wisselend. Omdat wij veel waarde hechten aan het aanbieden van smaakvolle en verantwoorde vis, werken we met seizoensvis. Een kijkje op de seizoenskalender leert je welke vis in welke maand(en) op zijn lekkerst is. Een kritische kanttekening is hier overigens wel op zijn plaats, want kweekvis is het hele jaar door wel goed verkrijgbaar. Waarom? Omdat deze vissoorten niet afhankelijk zijn van klimatologische omstandigheden en andere factoren die weer wel van invloed zijn op wilde vissen.

Wekelijks op de hoogte blijven van Gerard van Es?
Schrijf je in voor onze aanbiedingen, nieuwtjes en de vernieuwde menu's.