fbpx
Close

Hele Zeebaars uit de oven

Zeebaars is een smaakvolle roofvis waar je allerlei gerechten mee kunt maken. 
Vandaag een tip om Zeebaars authentiek te bereiden.

 

Zeebaars uit de oven - Authentiek genieten!

Ingrediënten

• 2 hele zeebaarzen, schoongemaakt
• 2 perssinaasappels
• 1 teen knoflook, in dunne plakjes
• 6-8 takjes dragon
• 5 el olijfolie
• 1 tl grof zeezout
• 700 g krieltjes

 

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de vissen onder stromend koud water schoon en dep ze droog.

 

Vul de buikholten met de helft van de plakjes sinaasappel, de knoflook en de dragon. Bestrooi de vissen rondom met peper.

Verdeel de rest van de sinaasappel over de vissen en bind vast met een stuk keukentouw.

Leg ze in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met het zeezout.

 

Rooster de zeebaars in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Verhit intussen in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer de zeebaars met de krieltjes.

Gevulde Zeebaars

Bij Restaurant Gerard van Es in IJmuiden weten wij wel raad met deze heerlijke vissoort. Wij zijn één van Nederlands oudste vis restaurants gelegen in de buurt van Amsterdam, IJmuiden.

Vis is onze specialiteit en met een combinatie van passie en gastvrijheid creëren wij de lekkerste gerechten voor u en uw gezelschap.

 

Tevens beschikken wij over onze eigen viswinkel waar u allerlei soorten vis en lekkernijen kunt kopen om thuis te genieten van onze of uw eigen favoriete recepten.

 

Meer weetjes en nieuwtjes ontvangen? schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief!

 

Gevulde Zeebaars

Kom Eens Langs en vis niet achter het net

RESERVEER NU EEN PLEKJE AAN BOORD!