fbpx
Close

Pijlinktvis met peultjes

Voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

• 500 g pijlinktvisjes
• 1 el sesamzaad
• 250 g Chinese eiermie
• 4 el (wok)olie
• 1 rode ui, in halve ringen
• 1 gele paprika, in stukjes
• 200 g peultjes, schoongemaakt
• 3 el sojasaus
• 1 el honing of gembersiroop
• 2 el munt, grof gehakt

1.Maak de inktvisjes schoon:
trek de kop met de tentakels voorzichtig van het lijf. Het inktzakje en de ingewanden komen vanzelf mee. Maak het lijfje van binnen schoon, verwijder ook de harde balein. Spoel de lijfjes onder stromend water schoon en laat uitlekken. Snijd tenslotte de tentakels van de kop; bewaar de tentakels en gooi de rest weg.
Snijd de inktvis in stukjes van 2 cm. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en schud op een bord.


2.Kook de mie volgens de aanwijzingen. Verhit 2 el olie in een wok. Bak de stukjes inktvis en de tentakels al omscheppend 1-2 min. Schep ze op een bord.


3.Verhit de laatste 2 el olie in de wok. Voeg de groenten toe en roerbak in 4 min. knapperig gaar. Voeg de inktvis, de sojasaus en de honing of gembersiroop toe en roerbak nog 1 min.


4.Verdeel de mie met de inktvisroerbak over 4 kommen of diepe borden. Bestrooi met de munt en het sesamzaad.

Wekelijks op de hoogte blijven van Gerard van Es?
Schrijf je in voor onze aanbiedingen, nieuwtjes en de vernieuwde menu's.