fbpx
Close

Gevulde zalmforel

Voor 2 personen
Bereidingstijd 20 minuten

• 2 dikke stukken zalmforel met vel
• 1 sinaasappel
• 2 eetlepels grove mosterd
• 2 eetlepels dille fijngehakt
• 3 eetlepels peterselie fijngehakt
• 1 eetlepel zeezout
• zwarte peper versgemalen
• 1 kleine venkelknol dun geschaafd
• 1 rode ui in dunne dunne ringen

1.Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een kommetje de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sinaasappelsap, de dille, peterselie, het zout en royaal peper tot een sausje.

2.Bestrijk de roze zijden van de zalmforel met dit sausje. Leg 1 stuk zalmforel met de velkant op een plank. Verdeel de venkel en ui over de roze kant. Leg het andere stuk zalmforel met de roze kant op de vulling. Bind de stukken zalmforel op tot een rollade met een stuk rolladetouw op elke 2 cm.

3.Laat de zalmrollade minstens een uur marineren in de koelkast.

4.Laat de zalmrollade weer op kamertemperatuur komen en bestrijk hem rondom met olie. Leg de rollade op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue en rooster de zalmforel in 20-30 minuten mooi bruin en bijna gaar, keer de rollade regelmatig.

5.Lekker met geroosterde krielaardappeltjes van de barbecue.

Wekelijks op de hoogte blijven van Gerard van Es?
Schrijf je in voor onze aanbiedingen, nieuwtjes en de vernieuwde menu's.

 

Met peterselie en citroen. Voor 4 personen. Bereidingstijd 20 minuten.