fbpx
Close

Gegratineerde heekfilet met peterselie en citroen


Voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

• 600 g heekfilet
• 3 trostomaten, in plakjes
• 125 g geraspte geitenkaas
• 1 el verse tijmblaadjes

1.Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

2.Leg de heekfilet in een ingevette ovenschaal.
Bestrooi met zout en peper. Beleg de vis met de tomaat. Strooi er de kaas, de tijm en peper naar smaak over.

3.Bak de heekfilet in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.

Garneer met citroen en peterselie naar smaak!

Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtigen, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzee vis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel “mooie meid” genoemd. In Spanje, waar de heek “Merluza” heet, is deze vis mateloos populair.

Wekelijks op de hoogte blijven van Gerard van Es?
Schrijf je in voor onze aanbiedingen, nieuwtjes en de vernieuwde menu's.