fbpx
Close

Dorade van de BBQ


Met peterselie en citroen. Voor 4 personen. Bereidingstijd 20 minuten.

• Dorade – 2 grote of 4 kleine
• 1 citroen – ½
• 6 tenen knoflook
• 6 takjes verse rozemarijn
• 8 eetlepels olijfolie
• Peper
• Zeezout

Met peterselie en citroen. Voor 4 personen. Bereidingstijd 20 minuten.

Leg de dorade op een plank en strijk met je hand van achter naar voren over de vis om te voelen of ergens nog schubben op de huid zitten. Voel je de harde schubben nog ergens zitten, pak dan een boterhammes en schrap deze van staart naar kop over de huid. Je zult zien dat de schubben loskomen. Spoel de vis af onder de kraan om de losgekomen schubben te verwijderen.

Dep de vis aan beide kanten droog met keukenpapier en laat hem op kamertemperatuur komen terwijl je de vulling en de verse kruiden voorbereidt.

Snijd een deel van de rozemarijn en de knoflook fijn. Meng dit met een klein scheutje olijfolie, peper en zout. Snijd met een scherp mes vier sneetjes aan beide kanten in de huid van de Dorade en smeer beide kanten in met het mengsel. Zorg ervoor dat de kruiden goed in de sneetjes komen. Snijd van 1/2 citroen het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in kleine blokjes. Meng dit met de overgebleven rozemarijn en knoflooktenen en stop dit in de buikholte en achter de kieuwen van de dorade.

Zorg ervoor dat de barbecue op temperatuur is. Niet te heet. Mocht je wat rozemarijn overhouden, gooi dit dan op de kooltjes zodra je de vis op het rooster legt. Dit geeft nog wat extra smaak. Om ervoor te zorgen dat alle vulling goed in de dorade blijft zitten gebruiken we een visklem of visgril voor op de barbecue.

Gril de dorade om en om op de barbecue totdat hij mooi gebruinde plekjes krijgt en de huid krokant aanvoelt. Als de vis klaar is, haal je hem uit de klem en kun je hem direct eten. Ook de huid is eetbaar en lekker, mits de schubben goed verwijderd zijn. De Ddorade heeft grote stevige graten waar het vlees makkelijk vanaf glijdt.