fbpx
Close

7 redenen om oesters te eten

Oesters zouden gezond zijn en goed voor de liefde. Maar waarom eigenlijk? Hebben we het dan over fabels of feiten? Zou het eten van oesters een positieve uitwerking hebben? Welke redenen zijn er nog meer om oesters te eten? Lees hier de 7 redenen om oesters te eten

Op naar de viswinkel!

Ik wacht nog op mijn lunchdate en ik loop even de deur door naar de viswinkel. Misschien kan ik daar ook wat vragen stellen. Een vriendelijke jongeman vraagt mij waar hij mij mee van dienst kan zijn. Laat ik het maar luchtig houden en wat vragen over de Nederlandse oesters. Want die zijn er vanaf deze week, hoorde ik Lisa nog zeggen.

Oester Recept Feitjes
Zeeuwse Oesters en Bio Creuses

Zeeuwse Oesters

Hij verkoopt de Zeeuwse platte en de Zeeuwse creuses. En vertelt daar bij dat de Zeeuwse platte er 5 tot 6 jaar over doet voor hij groot is en de creuses 2 tot 3 jaar! “Wauw”, denk ik, “welk goedje zit hier na zoveel jaren in dat goed zou zijn voor de zaadcellen van de man?” Er ligt een boek op tafel over oesters. Het boek is van Adri & Zoon, uit Yerseke. Zij zijn de leverancier van onder andere de oesters. Omdat ik nogal veel vraag, leg ik uit dat ik blogger ben. Dat heeft zo zijn voordelen, blijkt, want ik mag het boek ter inzage meenemen.

Hoogleraar scheikunde

Ik denk na. Ik lees namelijk ook over oesters en libido. Oesters verhogen het libido. Geen fabel, maar wetenschappelijk bewezen. De oester is een afrodisiacum, een lustopwekkend middel. Zo lees ik op pagina 32 van het boek van Adri & Zoon. Ik citeer: “(…) Een ploeg Amerikaanse en Italiaanse onderzoekers onder leiding van George Fisher, hoogleraar scheikunde aan Barry University Miami, ontdekte dat de groep schaal- en schelpdieren waartoe de oester behoort, zeer rijk is aan een zeldzaam soort aminozuur dat het peil van de geslachtshormonen verhoogt. (…) “Eeuwenlang werd de bewering dat oesters goed waren voor het libido weggewuifd als mythe zonder wetenschappelijke bewijzen. Nu hebben we die bewijzen gevonden.”Al eerder was vastgesteld dat oesters weinig vet bevatten, maar wel veel mineralen, zoals zink.”

ZINK. Aha! Want van zink weten we dat je dagelijks 7 tot 9 mg nodig hebt. En dat zink een rol speelt bij de vorming van spermacellen.

Ik vraag verder over waarom oesters zo gezond zijn. En lees er meer over in het boek. Hieronder vindt u een korte samenvatting van redenen om voor oesters te kiezen.

7 redenen om oesters te eten

Want oesters eten betekent gezellig lang tafelen met je geliefde(n); zorgt voor “quality time”.

Oesters bevatten aminozuur en dit verhoogt het libido (wetenschappelijk bewezen).

Ook bevatten oesters veel zink en zink speelt o.a. een rol bij de vorming van spermacellen.

Oesters zijn onbewerkt en bevatten naast zink en aminozuur magnesium, vitamine B12, B3 en D. Zink en magnesium zijn bijvoorbeeld goed voor de stofwisseling en een gezond immuunsysteem.

Een oesters is licht verteerbaar.

Oesters bevatten weinig calorieën.

Omdat oesters heerlijk zijn.

Ik heb ze zojuist geproefd en kan er nu over meepraten 🙂

Vanaf deze week kunt u bij Gerard van Es zowel in het restaurant als in de viswinkel terecht om te genieten van de Nederlandse oesters. Naast de biologische creuses, de Zeeuwse creuses en de Zeeuwse platte oester biedt het visrestaurant een combinatie van de oesters aan en gegratineerde oesters (biologische oesters gegratineerd met Parmezaanse kaas).

Oesters Zeeuwse oester
De Zeeuwse Oester
Oesters Zeeuwse oester
De Zeeuwse Oester

Kom Eens Langs en vis niet achter het net